20081210

BASSA D'OLI

20081204

PARAETA ARTICULADA

Aquest projecte el vaig fer l'any 2004, però m'ha apetit traure'l ara i penjar-lo ací. Ja no sé on tinc els arxius, així que l'únic que puc penjar és una foto de l'A-1 en el que vaig presentar la proposta. Si voleu distingir alguna cosa cliqueu en la imatge, que té prou resolució:



La paraeta es centra en la idea de l'economia de medis, tant de producció, com de transport o d'ús; açò es concreta en la utilització de materials recuperats o reciclats, i amb un dimensionament que possibilite el transport a la baca d'una furgona.
Els taulers tenen tots un bastidor amb alumini reciclat sobre el que es subjecten els possibles tancaments; o un canyís en els taulers de protecció solar, o bé una planxa de palla comprimida protegida del desgast amb una làmina de cautxú recuperat en els taulers de base.
Amb q'aquests elements més dos muntants d'alumini i quatre cables per tensar l'estructura, es dóna la base per ubicar i personalitzar les unitats, de forma aïllada o en conjunt.

20081123

RETRATS (2)








20081120

PEGAR UNA VOLTA

Ultimament hi ha molta feina com per a escriure missatges mitjanament treballats, així que ací teniu una quants enllaços a llocs que a mí em semblen molt interessants;

- REFUNC; aprofitament de restes semi-industrials.

- CURROCLARET; web d'aquest dissenyador.

- MAKEA; receptes per a recuperar mobiliari.

- RESSENY; blog sobre disseny amb reciclatge.

- RECETAS URBANAS; de l'arquitecte Santiago Cirugeda.

20081027

20081022

BUTACA DE SURO


Una làmina còncava de suro formada gràcies a una protuberància al tronc de la surera, suportada per una estructura metàl.lica manufacturada expressament, són els únics elements que composen la butaca de les imatges.
El disseny i construcció daten de principis dels anys seixanta -no sé exactament l'any-, i la major part del temps ha estat a l'exterior. Així i tot es trobava en bon estat quan l'aconseguirem.
La resistència del suro, la seua lleugera flexibilitat i la forma d'aquest, fan que siga còmoda d'emprar i suporte l'ús a llarg termini.



Encara que difícilment exportable, a mí personalment em pareix un bon exemple de com aconseguir barretjar senzillesa, sofisticació i economia de medis.

20081021

RETRATS (1)







20081018

JUGANDO A "DES-COMPONER"


Hemos hecho el estudio para el revestimiento de fachada de una nave industrial.
La composición de la fachada, totalmente doméstica y fielmente funcional, nos hizo plantearnos la imposibilidad de buscar un orden subyacente que reflejar, o una escala mayor en la que englobar los diferentes huecos...


Así que... jugamos a des-componer la fachada, incidiendo en el aspecto de aparente desorden.


Al final, ésto nos ha permitido usar un lenguaje unitario para el tratamiento de las diferentes aberturas /ventanas de oficinas/ventanas de baños/puerta de acceso/puerta de garaje/... y da como resultado una aceptación del carácter original de la nave.


20081015

20081013

VIVIENDA EN VELLUTERS


Nos han encargado un anteproyecto para una vivienda en el barrio de Velluters, en el casco histórico de Valencia.

Siguiendo la tradición de las viviendas artesanales del casco histórico, en las que el taller ocupaba la planta baja, en contacto con la calle, planteamos un despacho-estudio a nivel de la calle, y el desarrollo de la vivienda en las plantas superiores.

El solar es bastante pequeño, de unos 13m de largo, y sólo 5.2m de fachada, con lo que la vivienda deberá ocupar varias plantas.

Nos planteamos dos objetivos básicos a trabajar:

En sección, descompensar niveles para obtener diferentes alturas libres, según el uso que se le vaya a dar a las estancias, y conseguir así también, subir sólo medio nivel entre unos espacios y otros.

En planta, que la vivienda se desarrolle entorno a un pequeño patio central, con la circulación vertical vinculada a él, de forma que la vivienda se organiza en tres bandas: Parte de la vivenda vuelca a fachada y al patio privado, en la pieza central disponemos el patio y la escalera, y al fondo, la última pieza volcando al patio.



En el nivel inferior planteamos un pequeño despacho con acceso al patio, una sala de reuniones, y un aseo bajo la escalera.


En el primer nivel, estaría la zona de noche, con dos dormitorios, uno vuelca a fachada y otro al patio.


En el segundo nivel, tendríamos la cocina, y si seguimos subiendo, el salón, en el que dejamos la cubierta inclinada. Desde el salón se accede a una terraza vinculada directamente a él, al fondo de la parcela.

La idea de situar en los niveles superiores la zona de día, responde al objetivo de dar mayor altura a la pieza del salón, y vincular éste a la terraza superior.

Obtenemos así espacios exteriores de calidad, como el patio y la terraza superior, iluminación y ventilación directa de todas las estancias, y vincular todos los recorridos através de la vivienda, al patio central, que actúa como un gran lucernario que se percibe desde toda la casa.

20081009

CONTENIDOR DE PIXELS

Acabe de trobar prop de casa un contenidor d'obra ple de taulellets de 40x40mm. Pel que sembla, són les restes del paviment d'una casa antiga que està reformant-se ací al costat. Fa llàstima que la gent es desfaça d'aquestes coses, encara que espere trobar-los profit.
Estan prou bruts, però en bon estat, ara falta trobar alguna cosa per a fer amb ells (supose que els espera una temporada dins del cabàs).


PRIMERA ENTRADA

edició en proves del blog rau.riu//
 
Creative Commons License
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-No comercial-Compartir amb la mateixa llicència 2.5 Espanya de Creative Commons